Athens Riviera
210 894 0930
Athens Riviera 210 894 0930
+30 210 8940930

Αυξητική & Ανόρθωση Στήθους

Ο Συνδυασμός των Δύο Επεμβάσεων

Όπως σε κάθε αισθητική επέμβαση, όσο λιγότερο χρόνο περάσει μία ασθενής μέσα στο χειρουργείο, τόσο ταχύτερα οδεύει προς την ανάρρωσή της. Ο συνδυασμός διαφορετικών πλαστικών επεμβάσεων σε ένα χειρουργείο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τις ουλές και τον χρόνο ανάρρωσης της ασθενούς, όπως έχει αποδειχτεί και από το δημοφιλέστατο Mommy Makeover”.

Όσον αφορά την αναδιαμόρφωση και τη δημιουργία «ισορροπίας» στο άνω μέρος του σώματός σας, ο συνδυασμός αυξητικής και ανόρθωσης των μαστών, σας επιτρέπει όχι μόνο να έχετε μία ταχεία ανάρρωση αλλά και να πετύχετε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα με ελάχιστη ταλαιπωρία. Ο συνδυασμός αυτών των επεμβάσεων σε ένα χειρουργείο, θα σας χαρίσει ταυτόχρονα νεανικούς και σφριγηλούς μαστούς, καλαίσθητες θηλές και ένα στήθος όπως το είχατε πάντα φανταστεί. Θα νιώσετε αυτόματα να ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σας και καλύτερη εφαρμογή στα ρούχα σας.

Ποια είναι η Κατάλληλη Υποψήφια Ασθενής για Ταυτόχρονη Ανόρθωση και Αυξητική Στήθους?

Οι ασθενείς που επιλέγουν τον παραπάνω συνδυασμό επεμβάσεων, τον επιλέγουν για αρκετούς λόγους, μεταξύ άλλων η επιθυμία να επανέλθει το σώμα τους στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από μία εγκυμοσύνη (ή κ περισσότερες) ή μετά από μία μεγάλη απώλεια βάρους. Ουσιαστικά, η ιδανική υποψήφια ασθενής για τις ταυτόχρονες αυτές αισθητικές επεμβάσεις, είναι η γυναίκα που το στήθος της έχει κρεμάσει, έχει χάσει τον όγκο του, με θηλές προς τα κάτω ή/και θηλές κάτω από την υπομάστια πτυχή. Η ασυμμετρία των μαστών, επίσης αποτελεί ένδειξη. Οι ασθενείς που επιλέγουν να μπουν στη διαδικασία της ταυτόχρονης αυξητικής και ανόρθωσης μαστών, θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία και να γνωρίζουν τι να περιμένουν, βάσει των πληροφοριών που θα έχουν από τη Δρ. Τζαμαντάκη

Αν και η Δρ. Τζαμαντάκη, επιθυμεί επί το πλείστον να εκπληρώνει τα όνειρα και τους στόχους των ασθενών της καθημερινά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα τους αποτρέψει από την αυξητική και θα τους συμβουλέψει να προχωρήσουν μόνο σε ανόρθωση στήθους. Ασθενείς που επιθυμούν να κυοφορήσουν μελλοντικά ή σκοπεύουν να χάσουν βάρος, θα πρέπει να αναβάλλουν να προχωρήσουν άμεσα στην επέμβαση. Επίσης, οι ασθενείς που είχαν προβεί σε αυξητική μαστού στο παρελθόν και αντιμετώπισαν τη δημιουργία ρικνωτικής κάψας, θα πρέπει να ενημερώσουν τη γιατρό πριν προχωρήσουν στη διαδικασία του χειρουργείου

Ασθενείς με σοβαρά θέματα υγείας, όπως αιμοφιλία, διαβήτη ή υπέρταση, διατρέχουν μεγαλύτερο βαθμό κινδύνου από επιπλοκές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Επίσης, οι καπνιστές ενθαρρύνονται να διακόψουν το κάπνισμα, τουλάχιστον ένα μήνα πριν το χειρουργείο της ανόρθωσης στήθους με ταυτόχρονη αυξητική, καθώς αυτό επιφέρει επιπλοκές κατά την περίοδο της ανάρρωσης, όπως καθυστέρηση στην επούλωση, μόλυνση ή/και μείωση στην κυκλοφορία του αίματος με πιθανή νέκρωση σε μερικά σημεία.

Είδη Τομών για την Ανόρθωση Στήθους (Breast Lift)

  • Κλασσική Τομή σε σχήμα Άγκυρας

Η γιατρός θα αφαιρέσει την περίσσια δέρματος και το λίπος, μέσω μιας τομής που θα έχει σχήμα ανάποδου «Τ». Η τομή γίνεται περιμετρικά της περιοχής  των θηλών και συνεχίζει κάθετα στο στήθος και τελικά οριζόντια κατά μήκος της υπομάστιας πτυχής.

Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται κατά τη μείωση του μαστού και είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν πιο σοβαρή πτώση στο στήθος και οι θηλές βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της υπομάστιας πτυχής.

  • Τομή σε σχήμα Γλειφιτζούρι (Lollipop Lift)

Με αυτήν την τεχνική υπάρχει η περιθηλαία τομή και μόνο η κάθετη. Η ανάπλαση σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται χωρίς να χρειάζεται η τομή στην υπομάστια πτυχή.

  • Περιθηλαία Τομή (Benelli Lift)

Σε αυτήν την περίπτωση, η ανόρθωση και αύξηση του όγκου γίνεται με τις καλά κρυμμένες τομές γύρω από τη θηλαία άλω(στη μετάβαση του χρώματος). Ο αδένας ξαναπλάθεται, αφήνοντας πραγματικά δυσδιόρατες ουλές. Αυτή η τεχνική όμως επιτρέπεται σε ασθενής, με ήπια έως μετρίου βαθμού πτώση.

Τοποθέτηση Ενθέματος

Υπάρχουν τρεις παραδοσιακοί τρόποι τοποθέτησης των ενθεμάτων στο στήθος:

  • πάνω από τον θωρακικό μυ και κάτω από τον αδένα
  • κάτω από τον θωρακικό μυ
  • κάτω από τη θωρακική περιτονία (Dual Plane)

Οι περισσότεροι χειρουργοί τείνουν να προτιμούν τη δεύτερη μέθοδο, ή ακόμα περισσότεροι την τρίτη, καθώς αποδίδει χαμηλότερα ποσοστά δημιουργίας ρικνωτικής κάψας και rippling.

Ωστόσο, μέσω της επικοινωνίας σας με την γιατρό, θα συζητήσετε και θα αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς, τον σωματότυπό σας και τους στόχους σας.

Τι να περιμένω από την επέμβαση?

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αύξηση και ανόρθωση μαστού ταυτόχρονα, αναμένεται να είναι στο χειρουργείο από μία έως τρεις ώρες, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της κάθε περίπτωσης. Λόγω της χρήσης γενικής αναισθησίας, η ασθενής θα πρέπει να παραμείνει το βράδυ στο νοσοκομείο.

Η αυξητική στήθους σε συνδυασμό με την ανόρθωσή του,  είναι συχνά μέρος του Mommy Makeover. Με αυτήν  την  επιλογή συνδυαστικών επεμβάσεων,  η ασθενής μπορεί επίσης να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση στην κοιλιακή χώρα και στην αναζωογόνηση του προσώπου. Αν ενδιαφέρεστε να ανανεωθείτε εξ’ ολοκλήρου, η Δρ. Τζαμαντάκη θα χαρεί να σας εξηγήσει λεπτομερώς τις επιλογές σας κατά τη διάρκεια της αρχικής σας επίσκεψης.

Ανάρρωση και τι συνεπάγεται

Ο πόνος, η ευαισθησία και η δυσφορία στο στήθος,  είναι αναμενόμενα μετά από συνδυασμό χειρουργικών επεμβάσεων αλλά αυτά τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με παυσίπονα, τα οποία σας συνταγογραφήσει η γιατρός. Στις μέρες μας, ο πόνος και η ταλαιπωρία μετά από μία αισθητική χειρουργική επέμβαση, σημαίνει ότι ο γιατρός σας δεν σας έδωσε την απαιτούμενη προσοχή μετεγχειρητικά! Με τη γιατρό μας, αυτό δε συμβαίνει ποτέ!

Οι επίδεσμοι αφαιρούνται τη δεύτερη μέρα μετά το χειρουργείο και επιβάλλεται να φορέσετε ειδικό στηθόδεσμο για ταχύτερη ανάρρωση και επούλωση τον επόμενο μήνα. Το οίδημα θα καταλαγιάσει εντός μίας με δύο εβδομάδων. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της και να ξεκινήσουν σωματική άσκηση, τρεις εβδομάδες μετά το χειρουργείο αν και η πλειοψηφία των ασθενών μας μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός τριών έως τεσσάρων ημερών.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

   Η Δρ. Τζαμαντάκη επικεντρώνεται στην ενημέρωση των ασθενών της σχετικά με την επέμβαση και συζητάει μαζί τους, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αφού διενεργήσει μία λεπτομερή κλινική εξέταση, συζητάει το προτεινόμενο χειρουργικό πλάνο και λύνει κάθε απορία της ασθενούς που μπορεί να προκύψει, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην επέμβαση και να αντιληφθεί η ασθενής, την αυτοπεποίθηση της γιατρού ότι το αναμενόμενο αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέλειο.

Αν και η έρευνα μέσω ίντερνετ είναι χρήσιμη για επιμορφωτικούς σκοπούς, δε θα μπορέσετε ποτέ να την προσαρμόσετε στο δικό σας σώμα. Κατά τη διάρκεια μίας συμβουλευτικής συνεδρίας με την Δρ. Τζαμαντάκη, οι πληροφορίες που θα λάβετε, δε θα είναι τυπικές και γενικές αλλά θα αφορούν εσάς προσωπικά, το σώμα σας και θα είναι στα δικά σας «μέτρα». Με την πείρα και την εξαιρετική αίσθηση αρμονίας που χαρακτηρίζει τη γιατρό, να είστε σίγουρες πως το αποτέλεσμα θα είναι το απολύτως αναμενόμενο, γιατί θα έχετε προβεί στην κατάλληλη επέμβαση για εσάς. Οι ενδείξεις στην Αισθητική Χειρουργική είναι ιδιαίτερα σημαντικές και οι ισορροπίες στο αναμενόμενο αισθητικό αποτέλεσμα, επίσης.

«Αφήστε τους να μαντέψουν»

 

 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε στο +30 2108940930 ή μέσω email στο tzamadaki@yahoo.gr

210 8940930 Αγγ. Μεταξά & Γρ. Λαμπράκη 21