Athens Riviera
210 894 0930
Athens Riviera 210 894 0930
+30 210 8940930

Αποκατασταση με μεταφορα λιπους

Η αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με μεταφορά λίπους, εφαρμόζεται τόσο στην αυξητική στήθους όσο και στην διόρθωση της ανισομαστίας (διαφορετικά μεγέθη μεταξύ των δύο μαστών). Η επέμβαση γίνεται, τόσο για αισθητικούς όσο και για επανορθωτικούς σκοπούς. Είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για διόρθωση ελλειμμάτων /κοιλοτήτων που δημιουργούνται μετά την αφαίρεση του καρκίνου του μαστού. Για πολλές γυναίκες μετά από μία μαστεκτομή, η αποκατάσταση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ψυχικής τους υγείας και της επανένταξης στην καθημερινότητά τους. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με την αφαίρεση του μαστού ή αφού η ασθενής έχει ολοκληρώσει όλη τη θεραπεία κατά του καρκίνου. Σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση με μεταφορά λίπους στους μαστούς, διορθώνει σημαντικά το σχήμα του μαστού, χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνική γίνεται μεταφέροντας λίπος από σημείο του σώματος της ίδιας της ασθενούς, στο στήθος.

Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Αυξητική Στήθους
  • Composite Breast Augmentation
  • Ανισομαστία
  • Διόρθωση λόγω Συνδρόμου Poland

Η μεταφορά λίπους γίνεται με τους κάτωθι τρόπους:

  • Μετά από ογκεκτομή ή τεταρτεκτομή, για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού ή μετά σε δεύτερο χειρουργείο – το λίπος εγχέεται στο κενό που δημιουργήθηκε κατά την αφαίρεση του καρκινικού ιστου.
  • Μετά από Μαστεκτομή και Επανόρθωση Μαστού σε Ένα Στάδιο – σε αυτήν την περίπτωση το λίπος εγχέεται γύρω από το ένθεμα που έχει ήθη τοποθετηθεί, για να δώσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στην ασθενή.

Αφού η ασθενής έχει συναινέσει σε αυτήν τη μέθοδο αποκατάστασης, η γιατρός επιλέγει το σημείο του σώματος από το οποίο θα πάρει το λίπος, Συνηθέστερα σημεία είναι η κοιλιακή χώρα και οι μηροί. Το λίπος τότε αφαιρείται από το σημείο με ειδική τεχνική λιποαναρρόφησης που αποτρέπει τον υγιή λιπώδη ιστό από το να τραυματιστεί. Κατόπιν, το λίπος καθαρίζεται και μετατρέπεται σε Macrofat, όπου και είναι πλέον έτοιμο να τοποθετηθεί στο στήθος με ειδική ατραυματική κάνουλα, η οποία δεν αφήνει καθόλου σημάδια. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος, παρ’ όλα αυτά, πρέπει να φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο, ώστε το αρχικό οίδημα να υποχωρήσει γρήγορα.

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και σας χαρίζει πίσω τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

   Η Δρ. Τζαμαντάκη επικεντρώνεται στην ενημέρωση των ασθενών της σχετικά με τηνεπέμβαση και συζητάει μαζί τους, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αφού διενεργήσει μία ενδελεχή εξέταση, συζητάει το προτεινόμενο χειρουργικό πλάνο και λύνει κάθε απορία του ασθενούς που μπορεί να προκύψει, έτσι ώστε να προχωρήσουν κοινή συναινέσει στην επέμβαση και γνωρίζοντας πως το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι άριστο.

Αν και η έρευνα μέσω ίντερνετ είναι χρήσιμη για επιμορφωτικούς σκοπούς, δε θα μπορέσετε ποτέ να την προσαρμόσετε στο δικό σας σώμα. Κατά τη διάρκεια μίας συμβουλευτικής συνεδρίας στο ιατρείο της Δρ. Τζαμαντάκη, οι πληροφορίες που θα λάβετε, δε θα είναι τυπικές και γενικές αλλά θα αφορούν εσάς προσωπικά, το σώμα σας και θα είναι στα δικά σας «μέτρα».

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε στο +30 2108940930 ή μέσω email στο tzamadaki@yahoo.gr

210 8940930 Αγγ. Μεταξά & Γρ. Λαμπράκη 21