Athens Riviera
210 894 0930
Athens Riviera 210 894 0930
+30 210 8940930

Θεραπεια Τριχοπτωσης

Θεραπεία Τριχόπτωσης

  1. Ενέσιμη Θεραπεία Αναγέννησης του Τριχωτού της Κεφαλής 
  2. Μεσοθεραπεία Τριχωτού της Κεφαλής
  3. Θεραπεία Ανάπτυξης Μαλλιών
  4. Θεραπείες Τριχόπτωσης με Πλάσμα 
  1. Ενέσιμη Θεραπεία Αναγέννησης του Τριχωτού της Κεφαλής 

O εμβολιασμός του τριχωτού της κεφαλής αποτελείται από μία ειδική φόρμουλα που εμπεριέχει ειδικά προσαρμοσμένη εξωκυττάρια θεμέλια ουσία (ECM), η οποία δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει ενδοκυττάρια ανάπλαση, συν Θεραπεία Πλάσματος, βιταμίνες και συνδυασμός άλλων αυξητικών παραγόντων. Ηεξωκυττάρια θεμέλια ουσία είναι ένα υλικό το οποίο ενεργοποιεί την αναπαραγωγή ιστού χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα. Είναι εγκεκριμένη από τον FDA, ο οποίος είναι ο πιο σημαντικός φορέας έγκρισης στην Αμερική για χρήση στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργικήμε ειδική πιστοποίηση 510Κ. Αυτή η πιστοποίηση σημαίνει πως το προϊόν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Χρησιμοποιείται στην Αμερική από το 1999 στη θεραπεία εγκαυμάτων, ουλών και μεταμόσχευσης οργάνων και ως θεραπεία τριχόπτωσης από το 2008.  Αυτή η φόρμουλα επίσης αποκαλείται Auto Hair Cloning “Vaccination”.

  1. Μεσοθεραπεία Τριχωτού της Κεφαλής

Η μεσοθεραπεία του τριχωτού είναι μία εναλλακτική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, η οποία επιτρέπει τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες να ξαναβγάλουν μαλλιά. Είναι μία μη επεμβατική ιατρική θεραπεία, η οποία αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων τριχόπτωσης, όπως η ανδρική τριχόπτωση και η  αλωπεκία.

Ιδανικοί υποψήφιοι για τη μέθοδο της Μεσοθεραπείας, αποτελούν οι ασθενείς που παρουσιάζουν τα παρακάτω:

  • Αραίωση των μαλλιών
  • Ανομοιογενή, κατά τόπους απώλεια
  • Σταδιακή αραίωση του τριχωτού, με λεπτά και αδύναμα μαλλιά που με το χρόνο επιδεινώνεται.

Η Διαδικασία της Μεσοθεραπείας:

Στην Κλινική μας χρησιμοποιούμε ένα ειδικό δυναμωτικό μίγμα, ειδικό για τον θύλακα των τριχών. Αυξάνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και έτσι επιτυγχάνεται η αναγέννηση των μαλλιών. Πραγματοποιείται υπό περιοχική αναισθησία, με μικρές βελόνες στο τριχωτό της κεφαλής και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το πρωτόκολλο της θεραπείας εξαρτάται από τον τύπο και την αιτία της τριχόπτωσης, αλλά και από τις δικές σας επιθυμίες.

Συνήθως, χρειάζονται 3 με 4 μεσοθεραπείες για την επίτευξη ενός ικανοποιητικού αποτελέσματος. Πολλές φορές, 1 με 2 συνεδρίες, είναι απαραίτητες πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Μετά τη Μεσοθεραπεία:

Η μεσοθεραπεία πιθανόν να σας γλιτώσει από την ανάγκη να προχωρήσετε σε μεταμόσχευση μαλλιών. Άλλες φορές, είναι απαραίτητη πριν προχωρήσετε στη μεταμόσχευση μαλλιών. Η μεσοθεραπεία αποδίδει τα μέγιστα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχουν τοξίνες στη διατροφή σας και όταν ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα άσκησης.

  1. Θεραπεία Ανάπτυξης Μαλλιών

Πρόκειται για μία θεραπεία, ικανή να ενεργοποιήσει την ανάπλαση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.  Αυτή η θεραπεία γίνεται μέσω μίας σειράς μικρό-εκχύσεων στο τριχωτό της κεφαλής για να ενεργοποιήσουν την ανάπτυξη της τρίχας. Ιδανικοί υποψήφιοι γι’ αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, είναι άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα των αδύναμων μαλλιών τους. Είναι η καλύτερη μέθοδος για να επιτευχθεί η αναγενής φάση του τριχοθυλακίου, και με αυτό τον τρόπο παρατείνεται η ζωή και η ανάπτυξη της τρίχας.

  1. Μεταμόσχευση Μαλλιών με Πλάσμα

Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία όλων των άλλων κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. Τα βλαστοκύτταρα βρίσκονται στην αιχμή του συνεχώς εξελισσόμενου τομέα της κυτταρικής θεραπείας.

Μία από τις πιο σύγχρονες θεραπείες που φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στην αντιμετώπιση της ανδρικής αλωπεκίας, εφαρμόζεται με τη χρήση βλαστοκυττάρων.  Πρόκειται για μια μέθοδο πού έχει ως βάση τη χρήση παραγόντων του ίδιου του οργανισμού μας. Οι έρευνες αναφέρουν ότι οι παράγοντες αυτοί ενισχύουν τη ζωτικότητα του τριχωτού της κεφαλής, επιβραδύνοντας τη φυσική γήρανση του θύλακα της τρίχας, ενώ παράλληλα ανανεώνουν τα κύτταρα.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα για τα μαλλιά, αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική λύση για πολλούς ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση. Ασθενείς με φλεγμονές στο τριχωτό της κεφαλής, με διαβήτη ή με προβλήματα πήξης στο αίμα (πχ. θρόμβωση) δεν είναι εν δυνάμει υποψήφιοι γι’ αυτήν τη  θεραπεία.

Στην Κλινική μας, οι χειρουργοί μας συλλέγουν αίμα μέσω μίας μικρής κάνουλας από τις φλέβες σας, τοοποία γίνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να σας προκαλέσει ιδιαίτερη ενόχληση. Έπειτα, στο εργαστήριο μας, με τη βοήθεια ειδικής τεχνολογίας, διαχωρίζεται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και εμπεριέχει τα βλαστοκύτταρά σας, από το αίμα σας.  Στα επόμενα 15 δευτερόλεπτα, είναι έτοιμα τα βλαστοκύτταρα και κάποιες πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την διαδικασία.

Το αίμα σας έπειτα εκχύεται πίσω στο τριχωτό της κεφαλής (σαν μεσοθεραπεία), ειδικά στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα. Κατά την εφαρμογή, προωθείται η ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας και τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται για την παραγωγή νέων μαλλιών. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι ουσιαστικά ανώδυνη. Μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας άμεσα.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε στο +30 2108940930 ή μέσω email στο tzamadaki@yahoo.gr

210 8940930 Αγγ. Μεταξά & Γρ. Λαμπράκη 21