Athens Riviera
210 894 0930
Athens Riviera 210 894 0930
+30 210 8940930

Σωληνωτοί Μαστοί

Είναι ένα κατασκευαστικό πρόβλημα που εμφανίζεται κατά την εφηβεία. Η βάση του στήθους είναι περιορισμένη από ινώδη (σκληρά) στοιχεία με αποτέλεσμα να μεγαλώνει υπέρμετρα γύρω από το σύμπλεγμα θηλής– θηλαίας άλω. Ο μαστικό αδένας προσπαθεί ν’ αναπτυχθεί αναγκαστικά μόνο μέσα από τη θηλαία άλω. Το στήθος είναι μικρό και έχει το σχήμα ενός σωλήνα με τη διογκωμένη άκρη στο επίπεδο της θηλαίας άλω και της θηλής. Ο βαθμός δυσμορφίας ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, αλλά και από τον ένα μαστό στον άλλο, στο ίδιο άτομο. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η χαρακτηριστική μορφή του σωλήνα, εξ’ ου και η ονομασία της πάθησης.

Είναι άξιο αναφοράς πως τα ενθέματα, είναι μία από τις επεμβάσεις που μπορούν να λύνουν το πρόβλημα. Άλλες λύσεις είναι η ανόρθωση/ανάπλαση μαστού, καθώς και η ανάπλαση στήθους με μεταφορά λίπους.

Είναι σύνηθες, οι γυναίκες με σωληνωτούς μαστούς, να μην αισθάνονται άνετα με το σώμα τους. Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αναπτύσσονται σε γυναίκες και έφηβες που έχουν σωληνωτούς μαστούς, καθώς ντρέπονται για το στήθος τους, έχουν πρόβλημα να βρουν τον κατάλληλο στηθόδεσμο και πολλές φορές αποφεύγουν και την σωματική επαφή με τους συντρόφους τους, λόγω αυτής της ανασφάλειας. Η μοναδική λύση των ανωτέρω προβλημάτων είναι η χειρουργική αποκατάσταση η οποία δρα θαυματουργά στη ψυχική υγεία.

Το πρώτο σήμα της διόρθωσης των σωληνωτών μαστών και της εμφάνισής σας, είναι να αποφασίσετε ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος για σας. Η Δρ. Τζαμαντάκη θα είναι δίπλα σας για να πάρετε αυτήν τη σημαντική απόφαση.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επέμβαση για τη διόρθωση των μαστών, καλύπτεται από την ασφαλιστική σας εταιρεία. Πριν από το χειρουργείο, η ομάδα μας θα σας αναλύσει τα οφέλη αυτής της επέμβασης για να διασταυρώσετε αν σας καλύπτει το ασφαλιστικό σας πλάνο.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ

Η Δρ. Τζαμαντάκη, θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε και να καταλάβετε ακριβώς τι να περιμένετε από μία διορθωτική επέμβαση σωληνωτών μαστών. Θα σας εξηγήσει λεπτομερώς τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της κλινικής σας εξέτασης. Επίσης, θα σας ενημερώσει για την τεχνική της επέμβασης, η οποία στόχο έχει πάντα να ελαχιστοποιεί τις τομές.

Ουσιαστικά, η γιατρός και η ομάδα της, κάνουν την επανόρθωση των μαστών, μέσω μίας πολύ μικρής τομής στο κατώτερο μέρος του στήθους (υπομάστιος πτυχή). Μέσω αυτής, έχουν πρόσβαση στο στήθος, όπου με τους κατάλληλους χειρισμούς απελευθερώνουν τον πιεσμένο ιστό. Αναδιαμορφώνουν το σχήμα και ενδεχομένως να χρειάζεται να τοποθετηθεί ένθεμα ή μέσω της λιπομεταφοράς, να πρέπει να αυξηθεί ο όγκος στη βάση του στήθους. Οι τομές, γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν περιορισμένες και καλά κρυμμένες. Στη θηλή και θηλαία άλω, ανάλογα το πρόβλημα, επίσης η αποκατάσταση δίνει ισορροπία και συμμετρία.

Η Δρ. Τζαμαντάκη θα εξετάσει λεπτομερώς τις ανάγκες σας, θα σας κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και θα μιλήσει μαζί σας λεπτομερώς, πριν από το χειρουργείο, για να βεβαιωθεί πως έχετε αντιληφθεί πλήρως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που θα έχετε μετεγχειρητικά.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Τις πρώτες δύο ημέρες μετά το χειρουργείο, θα πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι. Θα πρέπει να φοράτε έναν άνετο ειδικό στηθόδεσμο με ρυθμιζόμενες τιράντες. Θα σας χορηγηθούν παυσίπονα και αντιβίωση για λίγες μέρες. Η μετεγχειρητική περίοδος ουσιαστικά δεν έχει πόνο αλλά είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε την άσκηση και οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων. Αν η εργασία σας απαιτεί μεγάλη κινητικότητα στο πάνω μέρος του σώματός σας, θα πρέπει να απουσιάσετε από αυτήν κατά την πρώτη εβδομάδα, μετά το χειρουργείο.

Η Δρ. Τζαμαντάκη επιμένει πως όλες τις οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε εξάμηνη θεραπεία για τις ουλές από το χειρουργείο, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το οποιοδήποτε σημάδι και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επούλωση. Το στήθος θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες για να επουλωθεί πλήρως και να έχει το τελικό του σχήμα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι φυσιολογικά σχηματισμένοι μαστοί, χωρίς το σχήμα του « σωλήνα » που είχαν πριν το χειρουργείο.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

   Η Δρ. Τζαμαντάκη επικεντρώνεται στην ενημέρωση των ασθενών της σχετικά με την επέμβαση και συζητάει μαζί τους, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αφού διενεργήσει μία ενδελεχή κλινική εξέταση, συζητάει το προτεινόμενο χειρουργικό πλάνο και λύνει κάθε απορία της ασθενούς που μπορεί να προκύψει, έτσι ώστε να προχωρήσουν κοινή συναινέσει στην επέμβαση και να αντιληφθεί η ασθενής, την αυτοπεποίθηση της γιατρού ότι το αναμενόμενο αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέλειο.

Αν και η έρευνα μέσω ίντερνετ είναι χρήσιμη για επιμορφωτικούς σκοπούς, δε θα μπορέσετε ποτέ να την προσαρμόσετε στο δικό σας σώμα. Κατά τη διάρκεια μίας συμβουλευτικής επίσκεψης στο ιατρείο της Δρ. Τζαμαντάκη, οι πληροφορίες που θα λάβετε, δε θα είναι τυπικές και γενικές αλλά θα αφορούν εσάς προσωπικά, το σώμα σας και θα είναι στα δικά σας «μέτρα».

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να μας καλέσετε στο +30 2108940930 ή μέσω email στο tzamadaki@yahoo.gr

210 8940930 Αγγ. Μεταξά & Γρ. Λαμπράκη 21